Boekpresentatie: Elsina Groenenboom-Draai, “Oog om oog”

Oog-om-Oog-omslag

In 1698 woedde in Dordrecht, binnen de gelederen van de orthodoxie, een felle strijd tussen coccejanen en voetianen, vernoemd naar hun vroege inspirators, de theologen Johannes Coccejus en Gisbertus Voetius. Tot de kemphanen behoort de coccejaanse predikant-theoloog Salomon van Til. Hij is het slachtoffer van de dichter Jan van Hoogstraten, die in twee satires, de Coccejaanse Venus en de Bruiloft in Salomons Tempel, beide partijen op de hak neemt en tegen elkaar uitspeelt.

Elsina Groenenboom-Draai bracht deze twee satires in een moderne, rijk-geïllustreerde editie onder de titel Oog om Oog samen. Op vrijdag 22 november 2013 wordt het eerste exemplaar van Oog om Oog gepresenteerd aan Alexander Pechtold, fractievoorzitter van D66 in de Tweede Kamer. De boekpresentatie vindt plaats in de UB Leiden (Vossius-zaal, entreehal, tweede etage). Wie de presentatie graag bijwoont dient zich voor 20 november aan te melden via uitgeverijastraea@mac.com. Meer informatie vindt u op de website van de uitgever of in de brochure.

Elsina Groenenboom-Draai (ed.), Oog om oog. De karaktermoord van Jan van Hoogstraten op de Dordtse coccejaanse predikant-theoloog Salomon van Til. Met een iconografie van Jan van Hoogstraten in samenwerking met Michiel Roscam Abbing. Jan van Hoogstraten De Coccejaanse Venus en De Bruiloft in Salomons Tempel. Twee satires uit 1698.
494 blz. (paperback, illustraties in kleur, met cd-rom) 
ISBN 978-90-75179-32-3 

€ 24,50.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s