Felicitaties: Wiep van Bunge gekozen als lid KNAW

bestuur wg 18e eeuw april 2013 2-001Prof. dr. Wiep van Bunge is verkozen tot lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). Hij is één van de zeventien topwetenschappers die dit jaar toetreden tot de KNAW. Wiep van Bunge is docent aan de Erasmus Universiteit Rotterdam én voormalig voorzitter van de Werkgroep 18e Eeuw. De Werkgroep wil hem vanzelfsprekend van harte feliciteren met dit eerbetoon!

Wiep van Bunge (1960) is gespecialiseerd in de vroegmoderne wijsbegeerte en de intellectuele geschiedenis van de zeventiende eeuw. Zijn onderzoek leverde een nieuwe kijk op het werk van Spinoza en diens latere geestverwanten. Van Bunge besteedde daarbij veel aandacht aan de context van hun werk – de politieke en religieuze ontwikkelingen binnen de Republiek – en de invloed van Spinoza’s geschriften op de vroege Verlichting.

Leden van de KNAW, vooraanstaande wetenschappers uit alle disciplines, worden gekozen op grond van voordrachten van ‘peers’ binnen en buiten de Akademie. De KNAW telt circa vijfhonderd leden, verdeeld over de Afdeling Letterkunde en de Afdeling Natuurkunde. Een lidmaatschap is voor het leven. Op maandag 8 september 2014 worden de nieuwe Akademieleden geïnstalleerd in het Trippenhuis van de KNAW.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s