Congres: “Naar eer en geweten. Beroepsethiek en de persona van de historicus” (Den Haag, 28 november 2014)

image002Op 28 november 2014 vindt in de Koninklijke Bibliotheek Den Haag het najaarscongres van het Koninklijk Nederlands Historisch Genootschap plaats. Dit jaar luidt de titel van het congres Naar eer en geweten. Beroepsethiek en de persona van de historicus. Een uitgebreid programma en informatie over aanmelding is te vinden op knhg.nl en historici.nl.

Wat vinden wij een goede historicus? Iemand met hart voor haar leerlingen? Iemand die succesvol is bij NWO? Iemand die opiniestukken in de NRC schrijft of geschiedenis integreert in stadswandelingen? Of is een échte historicus iemand die wekenlang in een archief zit om de onderste steen boven te krijgen?

Niet alleen in onze tijd zoeken historici hun weg tussen uiteenlopende verwachtingen en tussen verschillende modellen van ‘een goede historicus zijn’. In de wetenschapsgeschiedenis is de scientific persona momenteel een belangrijk onderwerp van onderzoek. Onderzocht worden de veranderingen in modellen van wetenschapsbeoefening, waarbij verschillende tijden andere accenten leggen ten aanzien van de vaardigheden, deugden, eigenschappen of overtuigingen die horen bij een ‘goede’ wetenschapper. Het KNHG-Najaarscongres Naar eer en geweten spitst dit toe op historici.

Toegangsprijzen: KNHG-leden € 30,- / studentleden €15,- / niet-leden € 45,- / niet studentleden €25,-

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s