Oproep: Neem deel aan de enquête “In reprise”

In reprise wil Nederlandse toneelstukken, die ooit volle zalen trokken en die acteurs én het publiek tot geestdrift brachten, opnieuw onder de aandacht te brengen. Dat gebeurt vanuit de overtuiging dat iedere bloeiende theatercultuur een verzameling canonieke teksten moet hebben; teksten die om de zoveel tijd door een nieuwe generatie theatermakers tegen het licht moeten worden gehouden. Alleen op die manier kan het theater spiegel van zijn tijd zijn. In Nederland bestaat zo’n reeks canonieke teksten helaas niet, dit in tegenstelling tot de ons omringende landen. Op Hoop van zegen en Gijsbreght van Aemstel kent iedereen (?), maar Elckerlijc, De Spaanschen BrabanderAran en Titus,  Eva BonheurThe familyHofscènesHitchcocks driesprongKrasDoodrijp zijn slechts namen, ook voor het doorgewinterde theaterpubliek.

Met hulp van ongeveer dertig experts is onlangs een longlist opgesteld: honderd stukken die in potentie voor regelmatige heropvoering in aanmerking komen. Die lijst werd tijdens een jubileumconferentie  gepresenteerd. Door middel van een enquête moet daar vervolgens een lijst van circa 25 stukken uitrollen, waarna de tweede fase van dit project in zal gaan.

Die enquête kan u nog tot 30 november hier raadplegen en invullen. Ook het bestuur van de Werkgroep 18e Eeuw nodigt u van harte om de enquête in te vullen en zo bij te dragen aan het succes van het project. Schroom ook niet haar door te sturen aan collega’s en andere geïnteresseerden. Meer informatie over het project vindt u hier.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s