Zopas verschenen: Jan Buisman, ‘Duizend jaar weer, wind en water in de Lage Landen’ (deel 6: 1750-1800)

Weer wind waterIn zijn grote werk Duizend jaar weer, wind en water in de Lage Landen beschrijft Jan Buisman in samenwerking met het KNMI van jaar tot jaar het weer en de invloed die het weer op de gebeurtenissen en de loop van de geschiedenis heeft gehad.

In deel 6 beschrijft de 90(!)-jarige auteur de jaren 1750 tot 1800. Het zijn veelbewogen jaren in Nederland, met de Franse inval  (waterlinie, bevroren rivieren, Pichegru) en tal van verwoestende overstromingen. Het voortdurende politieke gekibbel tussen provincies en rijk en tussen de provincies onderling over de waterhuishouding en de loop van de grote rivieren geven dit deel een grote actualiteit.

Van de eerdere delen van Buismans werk zijn in totaal meer dan 35.000 exemplaren verkocht. De beroemde Franse historicus Emmanuel Le Roy Ladurie schreef over het werk van Buisman: “Ik raad iedereen aan Nederlands te leren, om het werk van Jan Buisman te kunnen lezen.”

Meer informatie vindt u op www.duizendjaarweer.nl of via Uitgeverij Van Wijnen te Franeker, info@uitgeverijvanwijnen.nl.

Jan Buisman, Duizend jaar weer, wind en water in de Lage Landen. Deel 6: 1750-1800.
Uitgeverij Van Wijnen
1044 blz.
ISBN 9789051941913
€49,50

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s