Tentoonstelling: Giovanni Niccolò Servandoni (1695–1766) (15 mei – 15 augustus 2016, Kasteel d’Ursel, Hingene)

205Van 15 mei tot 15 augustus 2016 kan je in kasteel d’Ursel in Hingene nabij Antwerpen terecht voor een tentoonstelling over Giovanni Niccolò Servandoni (1695- 1766).

Het is een uitgelezen kans om kennis te maken met het veelzijdige werk van deze schilder, decorateur en architect in één van zijn mooiste realisaties: het kasteel van Hingene. Giovanni Niccolò Servandoni (1695–1766) maakte omstreeks 1761 ontwerpen voor een verbouwing van het hele domein, maar lang niet alles werd uitgevoerd. Op basis van de plannen maakte Timothy De Paepe enkele unieke computervisualisaties. Tijdens de tentoonstelling kan je ze voor het eerst bewonderen.

Servandoni organiseerde ook spectaculaire operavoorstellingen met verborgen machinerieën en geluidseffecten. Hij werd wereldberoemd dankzij plechtigheden voor koninklijke huwelijken en andere feesten. Met vuurwerk en fonteinen creëerde hij vaak verbluffende shows.Servandoni

Voor het eerst is het hele kasteel zowat de hele zomerperiode toegankelijk op zon- en feestdagen’, Je kan niet alleen op de gelijkvloerse verdieping terecht voor een kennismaking met het veelzijdige werk van Servandoni, maar ook de bovenverdiepingen zijn geopend. Zo krijg je een volledig beeld van de geschiedenis van het kasteel en zijn bewoners.

Individuele bezoeken zijn mogelijk op zondagen en feestdagen, telkens van 13 tot 18 uur

Groepsbezoeken zijn mogelijk tijdens weekdagen en op zaterdag na reservatie. Voor of na de rondleiding in groep kan je ook genieten van een afternoon tea.

Op zondag 12 juni zijn er Kasteelfeesten en is de tentoonstelling gesloten.

Meer info over de tentoonstelling vind je op deze link.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s