Het eerste nummer van Early Modern Low Countries staat nu online

header.pngHet eerste nummer van het multidisciplinaire Open Access tijdschrift Early Modern Low Countries (EMLC) staat nu online! EMLC is gewijd aan de studie van de geschiedenis en cultuur van de Lage Landen tussen 1500 en 1800. Het tijdschrift wordt uitgegeven door Uopen Journals (Utrecht University). EMLC verschijnt twee keer per jaar.

EMLC is een initiatief van de werkgroepen De Zeventiende Eeuw en De Achttiende Eeuw. De werkgroepen beschouwen het als hun missie om van EMLC een vanzelfsprekend trefpunt te maken voor excellent onderzoek naar alle aspecten van de vroegmoderne Lage Landen en hun overzeese gebiedsdelen. Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuwe nummers, dan kunt u zich op de website van het tijdschrift registreren. Uiteraard worden nieuwe ontwikkelingen rondom het tijdschrift ook gemeld op deze website en – als u lid bent van de werkgroep – via de nieuwsbrieven.

EMLC is een peer-reviewed tijdschrift. Nieuwe bijdragen kunnen doorlopend worden ingediend. De redactie verwelkomt artikelen op de terreinen van geschiedenis, letterkunde, kunstgeschiedenis en aanverwante vakgebieden. Zij ontvangt ook graag suggesties voor recensies en signalementen. Meer informatie voor aspirant-auteurs is te vinden op de website van het tijdschrift.

Hieronder vindt u de inhoudsopgave van het eerste nummer:

Artikelen
RederijkersKannenkijkers: Drinking and Drunkenness in the Sixteenth and Seventeenth-Century Low Countries
Anne-Laure Van Bruaene and Sarah Van Bouchaute
 
‘Before she ends up in a brothel’: Public Femininity and the First Actresses in England and the Low Countries
Martine van Elk
 
Trommius’s Travelogue: Learned Memories of Erasmus and Scaliger and Scholarly Identity in the Republic of Letters
Dirk van Miert

‘From reading to painting’:  Authors and Audiences of Dutch Recipes for Preparatory Layers for Oil Painting
Maartje Stols-Witlox

Predicting the Bankruptcy of England: David Hume’s Political Discourses and the Dutch Debate on National Debt in the Eighteenth Century
Lina Weber

The Convention of The Hague and the Constitutional Debates in the Estates of Flanders and Brabant, 1790-1794
Klaas Van Gelder

Recensies 
Marie-Laure Legay, La souveraineté monétaire dans les Pays-Bas méridionaux, XVIe-XIXe siècle
Brecht Dewilde

Elizabeth McGrath et al., Corpus Rubenianum Ludwig Burchard, part XI (1), Mythological Subjects. Achilles to The Graces
Eric Jan Sluijter
 
Benjamin van der Linde, Das Leibregiment der friesischen Statthalter. Kriegsgeschichte, Offizierslaufbahnen und militärische Lebenswelten in den Garnisonsstädten Leeuwarden, Groningen und Emden, 1666-1752
Erik Swart

Signalementen 

Signaleringen

Voor meer informatie over EMLC kunt u onze website raadplegen of contact opnemen met een van de leden van het redactionele team.