Jaarvergadering Stichting JCW – zaterdag 20 januari a.s.

De in het vorige bericht genoemde Stichting Jacob Campo Weyerman houdt tweemaal per jaar een openbare bijeenkomst. De zogeheten grondvergadering vindt altijd in januari plaats, ditmaal op zaterdag 20 januari 2018. De locatie is Huize van de wijk Lydia aan het Roelof Hartplein 2A te Amsterdam.

Op deze grondvergadering is de Gentse hoogleraar historische Nederlandse letterkunde Kornee van der Haven de hoofdspreker. Hij zal een lezing geven over ‘de wanordelijke orde van Weyermans vertelzuchtige vertogen’. Daarnaast zijn er lezingen van Roelof van Gelder (over de Schots-Nederlandse officier John Gabriël Stedman, over wie Van Gelder een biografie schrijft) en Annemieke Houben (over een  ‘zakboekje der liefhebbery’ uit 1781).

De aanvang van de bijeenkomst is 13.30 uur. De lezingen zullen tot ongeveer 15.15 uur duren. Daarna worden de genootschappelijke zaken (geld, bestuur, notulen) voor de leden afgewikkeld.

U bent van harte welkom bij deze bijeenkomst, die gratis toegankelijk is, maar meldt u wel even aan via het e-mailadres post@weyerman.nl.