Webinar WAE 6 okt. ‘Schelmen, Schurken & Schavuiten’

Dit najaar organiseert de Werkgroep Achttiende Eeuw een reeks webinars, iedere eerste dinsdagnamiddag van de maand. In het eerste webinar op 6 oktober (17.00-18.00) wordt het jaarboek van 2020 gepresenteerd.

In 2020 gaat het Jaarboek De Achttiende Eeuw op zoek naar achttiende-eeuwse schurken, schelmen en schandalen. Tien auteurs buigen zich over verschillende aspecten van libertinisme, criminaliteit en strafrecht. Ze geven op een vernieuwende manier aandacht aan de meerduidigheid en grilligheid van macht en aan de rol van lichamen, ervaringen en emoties daarbij. De diverse disciplinaire achtergronden van de auteurs zorgen voor een rijk palet aan toegankelijk geschreven nieuwe inzichten in de literatuur, cultuur, instellingen en maatschappij van de achttiende eeuw.

In dit webinar gaat gastredacteur Elwin Hofman in gesprek met drie auteurs die aan het themadossier meewerken. Ze vertellen hun favoriete schurkse, schelmse of schandalige achttiende-eeuwse anekdote en tonen wat die bijdraagt aan onze kennis van de achttiende eeuw.

Voor meer informatie en registratie klik hier.