Concert: “Mijn lieve Burgerhart” (Amsterdam, 18 september 2015)

promofoto mijn lieve burgerhartOp donderdag 17 en vrijdag 18 september 2015 voert het gezelschap Theater In Muziek (THIM) de voorstelling Mijn lieve Burgerhart op in Museum Van Loon te Amsterdam. De voorstelling op vrijdag 18 september wordt georganiseerd in samenwerking met de Werkgroep 18e Eeuw, en kan door leden van de werkgroep met korting bezocht worden.

Mijn lieve Burgerhart is een literair kamerconcert over de goede opvoeding van een jonge dame. Uitgangspunt vormt de rivaliteit tussen hoofdpersonage Sara en haar huisgenoot Cornelia Hartog. De voorstelling biedt een avontuurlijke combinatie van literatuur en muziek, die het beste in aangenaam gezelschap genoten kan worden.

Mijn lieve Burgerhart wordt in het Nederlands gesproken en gezongen. Naast teksten van Beversluis, Daalderop, Wolff en Deken klinken er achttiende-eeuwse kamermuziekstukken van Händel, Scarlatti, Haydn, Duni, Mozart, en hedendaagse noten van Andries van Rossem. Zie voor meer informatie de website www.mijnlieveburgerhart.nl, waarop ook een trailer van de voorstelling te zien is.

De locatie vormt op 17 en 18 september de Blauwe Salon van Museum Van Loon, bekend om zijn zeldzame en mooie interieur, en een zeer toepasselijke plek om deze voorstelling te zien.

De voorstelling op 18 september vangt aan om 20.30 uur. Kaarten (€ 12 voor leden, € 18 voor niet-leden) kunnen uitsluitend besteld worden via de webshop van Museum Van Loon.

LET OP: Om uw kaartje met korting te kopen heeft u een kortingscode nodig. Deze is aan alle leden van de werkgroep per e-mail verstrekt. Mocht de code u als lid niet bereikt hebben, stuurt u dan a.u.b. een e-mail naar secretaris@18e-eeuw.nl.

De Werkgroep hoopt van harte u 18 september bij deze voorstelling te mogen begroeten!

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s