Jubileum 2018

poster jubileum (met nieuw logo teylers)In 2018 viert de Werkgroep 18e Eeuw haar vijftigjarig jubileum. Op zaterdag 16 juni 2018 staan we stil bij dit feit met een feestelijke dag in Teylers Museum, onder de titel De knetterende achttiende eeuw.

Tijdens de dag is er ruimte voor terugblikken en vooruitblikken, met onder andere een lezing door Wijnand Mijnhardt en korte reflecties op vijftig jaar achttiende-eeuwonderzoek in Nederland en België door Wyger Velema, Inger Leemans en Joris Oddens.

In de middag vindt een interactief programma plaats in de verschillende zalen van het museum. Leden van de werkgroep vertellen over hun favoriete object uit de collectie van Teylers Museum, zoals het iconische fossiel Homo diluvii testis (‘De zondvloedmens’) en de medaille die werd geslagen ter gelegenheid van de ‘onthuldiging’ van keizer Jozef II in 1790. Ook vinden er enkele workshops plaats.

Bekijk hier het volledige programma van de dag. Hier vind je een specifiek overzicht van het middagprogramma, hier omschrijvingen van de presentaties en workshops die deel uitmaken van het middagprogramma.

Iedereen is van harte welkom op deze dag. De toegang is gratis voor leden, maar mocht u een Museumkaart hebben, neemt u die dan a.u.b. mee. Aanmelden kan via deze link.

Advertentie